Usein kysytyt kysymykset

Mitä on microblading?


Microblading on uusi semipermanetti kulmien pigmentointi, jolla saadaan oikein tehtynä todella realistinen ja luonnollinen lopputulos. Microbladingin avulla saat upeasti muotoillut, mutta luonnolliset kulmat, jotka kehystävät kasvoja ja kohottavat ilmettä. Microblading ei korvaa meikattuja kulmia, mutta vähentää meikkaustarvetta huomattavasti ja voit näyttää upealta täysin meikittä!

Microblading kestää ihotyypistä ja elämäntavoista riippuen iholla n. vuoden. 

Mitä minun tulee ottaa huomioon aikaa varatessani?

1.Valitse microblading artisti tarkkaan. Selvitä, että tekijä on kauneudenhoitoalan ammattilainen, noudattaa tarkkaa aseptiikkaa ja omaa hyvän esteettisen silmän kulmien muotoiluun ja symmetriaan. Tutki tekijän portfoliota, sillä kuvista näet parhaiten kädenjäljen. Valitse artisti, jonka kaikki työt miellyttävät silmääsi. 

2.Pigmentin pysyvyyden takia ensimmäisen viikon aikana tulisi välttää etenkin kuumuutta, hikoilua, uimista ja auringonottoa. Hyvän  lopputuloksen saamiseksi tarkkojen kotihoito-ohjeiden noudattaminen on tärkeää. Jos olet lähdössä aurinkolomalle, suositellaan pigmentointi tekemään kuukautta ennen matkaa tai kaksi viikkoa matkan jälkeen.

3.Kulmien paranemisprosessin aikana kulmiin voi muodostua kevyt rupi ja iho saattaa hilseillä. Kulmia hoidetaan pitämällä ne puhtaina sekä rasvaamalla säännöllisesti hoitovoiteella. Paranemisvaiheen aikana kulma-alueella tulisi välttää muuta kosmetiikkaa.

4.Kerrothan artistille omasta terveydentilastasi ja mahdollisista lääkityksistä, sillä ne voivat vaikuttaa pigmentin pysyvyyteen. Esteitä microbladingin tekemiselle ovat mm. raskaus, diabetes, tietyt lääkekuurit (antibiootit, verenohennuslääkkeet, aknelääkkeet). 

Miten valmistaudun toimenpiteeseen? 

Halutessasi voit kestovärjätä kulmat viikkoa ennen toimenpidettä. Voit myös siistiä kulmat nyppimällä ne. Älä nauti alkoholia, kalaöljykapseleita tai ipuprofeiinia/aspiriinia ennen toimenpidettä.

Jos mahdollista, saavu toimenpiteeseen ilman meikkiä. Pigmentti on sotkuista, joten osa meikeistä poistetaan toimenpiteen aikana. Voit esitellä kuvista kuinka meikkaat kulmasi normaalisti.

Mitä toimenpiteessä tapahtuu? 

Aluksi kulmat mitataan asiakkaan kasvonpiirteiden mukaan, jotta niistä saadaan symmetriset ja asiakkaan kasvojen mittasuhteisiin sopivat. Sen jälkeen artisti piirtää kulmien ääriviivat, joista nähdään pigmentoinnin muoto. Asiakas saa esittää omia toiveita haluamastaan lopputuloksesta.Varsinaisessa toimenpiteessä ihoon viilletään pieniä pintahaavoja mikroneuloilla, jolloin pigmenttiä pääsee ihon sisään. Toimenpide voi sattua hieman, mikäli kulmien nyppiminen sattuu todella voimakkaasti. Toimenpide kestää n. kaksi tuntia. Käsittely sisältää myös vahvistuskerran, jonka jälkeen kulmien lopullinen tulos on nähtävissä. 

Miltä kulmat näyttävät toimenpiteen jälkeen?

Kulmat ovat aluksi tummemmat ja paksummat, mitä lopullinen tulos tulee olemaan. Kulmasi voivat aluksi myös punoittaa. Otsan iho voi tuntua kiristävältä, kosketusaralta ja turvonneelta. Tämä kaikki kuitenkin katoaa ensimmäisten päivien jälkeen ja on osa paranemisprosessia. Älä ole kauhuissasi kulmien tummuudesta, sillä ne vaalenevat 30-50%.


Mitä minun tulee tehdä, jos haluan ylläpitää kulmia vuoden päästä?

Kun kulmia halutaan ylläpitää, on suositeltua tulla vahvistukseen 6-12 kk päästä edelliskerrasta riippuen ihotyypistä ja elämäntavoista. Käynti kannattaa varata hyvissä ajoin, kun kulmissa on vielä muoto jäljellä. Väri saa kuitenkin olla paljonkin haalistunut. Tällöin ylläpito on myös huomattavasti edullisempaa ja vaivattomampaa asiakkaalle.

Miten pigmentin väri valitaan?

 

Pigmentin väri valitaan mahdollisimman lähelle asiakkaan omien karvojen väriä, jotta tulos on luonnollinen. Mikäli omat kulmat ovat vaaleat ja asiakas on esimerkiksi tummahiuksinen, valitaan väriksi luonnollisesti tummempi sävy. Tällöin asiakas joutuu kuitenkin kestovärjäämään omia kulmiaan, sillä vaaleat karvat voivat näkyä pigmentoinnin päällä. Sävyt ovat luonnostaan viileitä ruskeita, mutta halutessaan väriin saa mukaan lämpöä.

Käytössäni on Phibrowsin pigmentit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Pigmentoinnin kontraindikaatiot:

• Raskaus
• Flunssa / muu tulehdus
• Verenohennuslääkkeiden käyttö
• Kortisonilääkitys

• Solunsalpaajahoidot

• Epilepsia

• Sydänsairaudet
• Vahva aknelääkekuuri
• HIV-tartunta
• Ihosairaus, ihottuma tai verenvuototauti

• Arvet, syntymämerkit, luomet

• Erityisen rasvainen iho
• Aktiivinen huuliherpes 

 


Konsultoithan omaa lääkäriäsi, kun et ole varma, sopiiko pigmentointi sinulle. 
 

1. Luonnolliset kulmat
2. Kulmat microbladingin jälkeen
3. Parantuneet kulmat ennen vahvistusta
4. Kulmat vahvistuksen jälkeen